De vijf voordelen van meal preppen

  • Geplaatst op
  • Door Evelyne Mertens
  • 0
De vijf voordelen van meal preppen

De vijf voordelen van meal preppen

Waarom mama-ondernemer Evelyne Mertens zo van meal preppen houdt

Meal preppen staat voor het voorbereiden van een (deel van een) maaltijd. Dat kan gaan over het snijden van groenten of het maken van saus maar evengoed een volledig gerecht. Ook kan je porties gaan invriezen voor later.

Een ideaal moment om aan meal preppen te doen is bijvoorbeeld in het weekend, wanneer je wat meer tijd hebt. Zo kan je rustig een grote portie spaghettisaus of chili con carne klaarmaken. Of de groentjes voor de wraps van maandag alvast snijden. Iedereen doet het op z’n eigen manier en volgens z’n eigen stijl. Wat wel vast staat is dat het héél wat voordelen te bieden heeft. Evelyne Mertens van de lifestyle blog voor de ondernemende mama, legt uit waarom ze zo van meal preppen houdt.


Voordeel 1: Tijdbesparend

Door grote porties in één keer te prepareren hoef je minder vaak achter het fornuis te staan. Bovendien zul je dankzij het voorbereiden van doordeweekse maaltijden tijd besparen tijdens de drukke avondrush momenten. En geef toe, dat is goud waard, toch?

Voordeel 2: Goedkoper
Ingrediënten in grotere hoeveelheden aankopen is vaak goedkoper dan wanneer je losse stuks inkoopt. Bovendien zal je minder gas en electriciteit verbruiken aangezien je één grote hoeveelheid in plaats van meerdere kleine porties gaat koken. En het feit dat er nog iets lekkers in jouw koelkast of vriezer ligt zorgt er waarschijnlijk voor dat je minder gauw een take-away maaltijd zal bestellen, dus ook dat scheelt weer!

Voordeel 3: Duurzaam
Door te gaan vriezerkoken (meal preppen waarbij je de porties gaat invriezen) kan je ten volle gebruik maken van seizoensgroenten en kan je bewuster gaan winkelen met een maaltijdplan in gedachten. Bovendien zal je ook minder verspillen, aangezien je leftovers zo kan bewaren voor later. Kies bewust voor goede bewaardozen voor je maaltijden, zoals de cirqula kommen van Mepal. Deze onbreekbare kommen kunnen vanuit de vriezer meteen de magnetron in en daarna in de vaatwasser, zo handig!

Mepal circula kommen
Voordeel 4: Minder stress
Misschien wel één van de belangrijkste voordelen... Door te gaan meal preppen kan je maaltijden makkelijker gaan plannen én zorgen voor een voorraad aan “nood-gerechten”. Minder werk op drukke momenten én dus ook minder stress.

Voordeel 5: Gezonder
Wanneer er weinig tijd is om te koken of de koelkast leeg is, durf je wel eens sneller een pizza bestellen of langs de frituur te gaan. Meal preppen zorgt ervoor dat je wél een gezond alternatief klaar hebt staan. Je hoeft het enkel maar op te warmen!

Je ziet het, meal preppen heeft dus heel wat voordelen. Wij wensen je alvast veel kook- en eetplezier toe! Ontdek ons gamma aan vershouddozen en mealprepbakjes hier.

Evelyne Mertens
Volg Evelyne op Instagram.
Ga naar de blog van Evelyne.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »