FLAMAZING Taco Bowl

FLAMAZING Taco Bowl

Poke Bowls zijn hot de laatste tijd. Je ziet het aan de vele restaurantjes als je door een stad loopt. Ik ben ze al overal tegengekomen. Je kan eindeloos variëren. Als je al eens in een Poke Bowl restaurant geweest bent, weet je wat ik bedoel.

Weet je nog?

OMG… is het echt al bijna 2 jaar geleden dat ik dit bericht de wereld in stuurde? “FLINGO zoekt een nieuw baasje!”

 

 

Ik startte mijn bericht als volgt: “Met pijn in het hart en een dubbel gevoel kies ik vandaag voor mezelf. ❤️

Want een dubbel gevoel… dat was het zeker. Maar ik kon niet anders. Ik had geen rust en vrije tijd meer, werkte bijna dag en nacht en mijn lichaam protesteerde. Maar wat ben ik blij dat Tomas en Elke op mijn pad kwamen.

 

Ik had mij geen beter pleeggezin kunnen voorstellen voor mijn derde kindje, mijn ‘kleine’ FLINGO.

Tot op de dag van vandaag hebben we nog dagelijks contact en blijf ik trouw supporteren. Ik maak nog steeds met veel plezier bento brooddozen en elke dag neemt Lize, met een big smile, een brooddoos vol FUN, COLOR & JOY mee naar school.

Ik ben dan ook ongelofelijk blij dat ik vandaag deze blog voor jullie mag schrijven. Want de FLamINGO, mijn passie voor het koken én de liefde voor kleur is nog altijd ‘de roze draad’ bij alles wat ik doe.

 

Daar is de zon

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, is ze er eindelijk. Dat langverwachte zonnetje. Ik had het echt nodig. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Ze geeft energie, maakt ons goed gezind en nu de dagen ook langer worden, beginnen we te dromen van vakantie, terrasjes doen, uitstapjes naar het strand, gezellige zomeravonden, picknicken en BBQ’s.

De zon doet mij terugdenken aan Mexico. 10 jaar geleden trok ik met een huurauto door dit kleurrijke land en leerde ik enorm veel over de eeuwenoude cultuur, de prachtige natuur en het Mexicaanse eten en drinken. (Waar ik trouwens mijn hele leven al fan van ben.)

 

Fajitas, Enchiladas, Nachos, Taco’s en uiteraard… Guacamole. Ik vind het allemaal even lekker.

 

En als je mij vraagt naar mijn favoriete cocktail zal ik altijd antwoorden met ‘Margarita Baby’! Een drankje dat nóg beter smaakt vanuit een hangmat op het strand van Playa Del Carmen. (Wat waarschijnlijk met alle drankjes zo is.

 

Holy Guacamoly

Mijn liefde voor het Mexicaanse eten en drinken was er al lang vóór mijn reis naar Mexico. Door mijn passie voor koken (én cocktails shaken) was ik echt benieuwd naar de lekkerste guacamole en de allerbeste Margarita. In een plaatselijke strandbar sprak ik dan ook de ober aan en kroop mee achter de toog, waar ik leerde hoe ik de perfecte Margarita kon maken.

Nóg belangrijker was het vinden van het ultieme recept voor guacamole. Een dip die ondertussen ook in België en Nederland al enkele jaren enorm populair was.

Tijdens onze doortocht door Mexico kwamen we bij een restaurant waar ze (volgens de boekskes) de lekkerste guacamole ter wereld maakten. Nog beter… ze maakten hem aan tafel. Op die manier kon ik perfect zien hoe ik hem moest maken.

 

Avocado Hack

Een lekkere guacamole start allemaal met het uitkiezen van de perfecte avocado. Dat is de allerbelangrijkste stap. Zonder een goede avocado kan je NOOIT een lekkere guacamole maken. Ik kan er dan ook echt boos van worden als ik geen lekkere avocado’s kan vinden in de winkel. (Ik vind de beste avocado’s bij Aldi en Delhaize.)

Weet je niet waar te starten? Dan kan deze avocado hack je zeker helpen.

 

 

Kies voor een Hass avocado (die met de donkerpaarse/zwarte schil) en niet voor de groene variant.

Zorg dat de schil mooi donker is.

Voel of de avocado al een beetje mals is. (De schil mag wel niet los rond het vruchtvlees zitten. Dan is hij te ver.)

Doe het kroontje van de avocado en kijk naar het vruchtvlees dat eronder zit.

Vergelijk met de tekening om te kijken of de avocado klaar is voor gebruik.

 

Recept guacamole

 • (Hass) avocado’s
 • 1 kleine ui
 • 1 tomaat
 • Handvol verse koriander – Voor niet koriander liefhebbers werk je best enkel met de blaadjes en niet met de steeltjes (die smaken harder door)
 • Peper en zout
 • Scheut olijfolie (ca. 2 eetlepels)
 • Verse limoen (1/4)
 • Optioneel: 1 eetlepel guacamole kruiden (Santa Maria) of een beetje komijn

 

Pico de Gallo, of Mexican salsa, is dé basis voor een goede guacamole. De reden dat ze het ook Mexican salsa noemen, is omdat de ingrediënten de kleuren hebben van de Mexicaanse vlag.

 

 

Snij koriander (groen), ajuin (wit) en tomaat (rood) in kleine blokjes.

Doe hierbij een scheut olijfolie en kruid af met peper en zout.

Voeg het sap van een kwart limoen toe.

Meng alles onder elkaar.

Je Pico de Gallo is nu klaar. (Ook lekker om zo te eten of om als ingrediënt te gebruiken in je bowl.)

Plet hierin je avocado’s met een vork.

Voeg nog wat extra peper en zout toe en optioneel nog een klein beetje guacamole kruiden (of komijn) als je hem nog iets harder wil laten doorsmaken.

Roer alles onder elkaar en je hebt een authentieke Mexicaanse guacamole.

 

Van Poke Bowl naar Taco Bowl

Poke Bowls zijn hot de laatste tijd. Je ziet het aan de vele restaurantjes als je door een stad loopt. Ik ben ze al overal tegengekomen. Je kan eindeloos variëren. Als je al eens in een Poke Bowl restaurant geweest bent, weet je wat ik bedoel. Door de vele mogelijkheden die ze aanbieden, hoort keuzestress er ook wel een beetje bij.

Gebruik deze Poke Bowl van Yumbox (te verkrijgen bij FLINGO) en ga zelf aan de slag met wat jij lekker vindt.

Het goede nieuws? Alles kan, alles mag. Combineren, variëren en dan… lekker smullen.

Ik ging aan de slag met een Mexicaanse variant. (Of wat had je gedacht?)

Je kan de Taco Bowl maken met schijfjes avocado of net zoals ons kiezen voor een variant met heerlijke guacamole. Die past ook perfect bij de tortillachips.

 

Recept Taco Bowl met kippengehakt (4 personen)

 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • 500 gram kippengehakt (Kan ook met ander gehakt als je dat liever hebt.)
 • 2 eetlepels (Chicken) Taco kruidenmix (Santa Maria)
 • 200 gram rijst (gekookt) = ca. 75 gram ongekookt
 • Ijsbergsla
 • 1 groene paprika (in reepjes)
 • 150 gram mais
 • 250 gram kerstomaten (gehalveerd)
 • 150 gram komkommer (in blokjes)
 • Homemade guacamole (zie recept hierboven) OF 2 avocado’s (rijp, in blokjes of schijfjes)
 • 100 gram nacho chips (+ wat extra voor bij de guacamole)
 • Boter, peper en zout
 • Optioneel: limoen, zure room, geraspte kaas, verse koriander en jalapeño pepers

 

Zo maak je het.

 1. Kook de rijst, zet hem opzij en laat afkoelen.
 2. Fruit de ui en knoflook in een ruime pan met een beetje boter.
 3. Als de ui glazig begint te worden, voeg je het (kippen)gehakt toe, breng op smaak met de Taco kruiden en eventueel wat extra peper en zout.
 4. Bak in een andere pan de reepjes groene paprika.
 5. Vul nu je Poke Bowl: verdeel rijst, ijsbergsla, gehakt, paprika, mais, kerstomaten, komkommer, guacamole (of avocado) en nacho chips over de bowl.
 6. Werk af naar smaak met limoen, zure room, geraspte kaas en eventueel wat verse koriander.
 7. Voor de durvers?! Voeg nog enkele jalapeño pepers toe!

Extra tip: Laat het gehakt na het bakken even uitlekken in een zeef, zodat het vet weg kan. Dat zorgt ervoor dat het niet allemaal in je bowl terecht komt.

 

 

Poke Bowl… What else?!

Deze Poke Bowls zorgen voor oneindig veel mogelijkheden. Heb je nog enkele andere ideetjes en inspiratie nodig?

 

 • Salade om mee naar het werk/school te nemen.
 • Ideaal om te meal preppen, zodat je sneller brooddozen kan klaarmaken door de week.
 • Rauwe groenten met dip als apero in de tuin.
 • Picknick op het programma? Neem deze bowl mee met enkele lekkere hapjes.
 • Tijdens een BBQ zet je deze bowl op tafel met verschillende side dishes.
 • Nacho’s met guacamole.

 

Of doe net als ons en maak een Mexican Bowl.

 

Eigenlijk maakt het niet uit wat je ermee doet. Dikwijls proberen we een recept te volgen van A tot Z, maar durf te vertrouwen op je gevoel. Wat vind je zelf lekker, wat lusten je kinderen graag, wat heb je nog in de koelkast of voorraadkast liggen?

 

Want vergeet niet… The secret ingredient is ALWAYS love.

Smakelijk!

❤️ FlaminGriet

 

P.S. Vond je het leuk om mij nog eens te horen/lezen? Dan ben je zeker welkom om mij te volgen op Instagram of Facebook.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Verzending 1 à 3 werkdagen. Gratis verzending in België vanaf €75. Verbergen